HTML

Besh o droM

A Besh o droM zenekar hivatalos blogja

Elérhetőségek

Facebook

Koncertek

Nincs megjeleníthető elem

Indafotó képek

Twitter

Friss topikok

Linkblog

Magyar Bori Bobby McFerrin operájában (Index.hu)

2010.02.03. 17:02 beshodrom

Magyar Bori, a Besh o droM énekesnője is fellépett Bobby McFerrin Bobble című operájában, amit Moszkvában mutattak be. A kilencven perces előadás az improvizációra épült, tizenhat különböző nemzetiségű, különböző stílusokat, műfajokat képviselő zenész lépett fel.

 

borii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bobby McFerrint itthon leginkább a Don't worry, be happy című sláger előadójaként ismerik. Harmadik alkalommal viszi színpadra a bábel tornyáról szóló művét. Mindegyik előadás más volt, más zenészekkel, de hasonló koncepcióval. A zene a közös nyelvünk – mondta Magyar Bori.

 

 

A Besh o droM még ősszel kapott egy levelet Bobby McFerryntnől, hogy szívesen látnák a darabban Magyar Borit. Egy demofelvétel elküldése után – ezen az énekesnő magyar és cigány népdalokat adott elő – vált biztossá a helye az előadásban.

A tizenhat különböző nemzetiségű énekest nem volt könnyű összehozni, így csak az előadások előtt néhány nappal kezdődtek a próbák. Három napon keresztül több mint napi tíz órát próbáltak, a premier napján volt a főpróba. Összesen két előadást tartottak a Moszkvai Zeneakadámián.

Az előadás maga az improvizálásra épült, Bobby McFerrin ezekben a blokkokban csak az alapszólamokat és a témát adta meg a művészeknek, akik saját stílusukban ráénekeltek. Persze kötött részek is voltak a másfél órás előadásban, Magyar Bori például egy széki népdalt énekelt egy New York-i beat boxer fiúval.

Az egész olyan volt, mint egy intenzív tanfolyam – nyilatkozta Magyar Bori. Nem szoktam imrovizálni, színpadon élesben még soha nem csináltam. Eleinte félénk is voltam, Bobby azonban kihozta belőlem a maximumot – magyarázta. Jó volt Magyarországot képviselni, a magyar népdaloknak nagy sikere volt – tette hozzá.

 

 

Besh o droM
 

Az együttes 1999-ben alakult, nevének jelentése lovári nyelven azt jelenti, Üld meg az utat!A világzenén belül a Kárpát-medencei és balkáni gyökerű,zenekarok közé tartozik, Idén jelenik meg ötödik nagylemezük. Számos helyen koncerteztek külföldön, február végén Ausztráliába megy turnézni a zenekar.

 

Forrás: INDEX - dzm

Szólj hozzá!

Címkék: index moszkva bori press ausztralia turne beshodrom

A bejegyzés trackback címe:

https://beshodrom.blog.hu/api/trackback/id/tr441727063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása