HTML

Besh o droM

A Besh o droM zenekar hivatalos blogja

Elérhetőségek

Facebook

Koncertek

Nincs megjeleníthető elem

Indafotó képek

Twitter

Friss topikok

Linkblog

Besh o droM a DunaTV Etnoklub c. műsorában.

2010.03.27. 00:52 beshodrom

Március 27-én, szombaton a világzene lesz a  Duna Televízió Etnoklubjának főszereplője.  Katona Erika műsorában most a világhírű Besh o droM együttes és az autentikus népzenét játszó Üsztürü adtak egymásnak találkát.  

 

A hagyományos népi kultúra kedvelői tudják: szombat déltájban érdemes letelepedni a Duna Televízió képernyője elé, hiszen ismét kedvenceiket láthatják Katona Erika műsorában, az Etnoklubban. Ezúttal azonban eltérünk a hagyománytól, pontosabban megnézzük azt, hogyan lehet a népzenéből új hagyományt teremteni. E műsor fellépői olyan muzsikusok, akiknek a zenéje látszólag messze áll a népzenétől, alaposabb vizsgálat után azonban kiderül: valójában a tradícióból táplálkoznak.

 

A Besh o droM több mint egy évtizede képviseli Magyarországot a világzenei színpadon – és igen látványosan, hiszen felkerült a World Music Chart Europe Top 20 listájára. De vajon minek köszönhető ez a siker? Miért olyan erős a balkáni, román cigány és közel-keleti muzsika hatása a világzenére? S mi is valójában a világzene? Mennyire áll mindez távol a népzenétől, s a mi népzenénktől? Minderre a Besh o droM együttes tagjai válaszolnak: Pettik Ádám, Barcza Gergely, Sidoo Attila, Megyaszai István, Seres Vilmos, Somos Péter, Csurkulya József és Magyar Borbála.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: DunaTV

 

2010. március 27-én (szombat) 12.35-kor mindenki kapcsoljon a DunaTV-re!

Szólj hozzá!

Címkék: dunatv press ausztralia turne beshodrom

A bejegyzés trackback címe:

https://beshodrom.blog.hu/api/trackback/id/tr461871987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása