HTML

Besh o droM

A Besh o droM zenekar hivatalos blogja

Elérhetőségek

Facebook

Koncertek

Nincs megjeleníthető elem

Indafotó képek

Twitter

Friss topikok

Linkblog

Koncert: IV. Athe Sam! Roma Összművészeti Fesztivál a Gödörben (Budapest) - 2010. június 2.

2010.06.02. 01:28 beshodrom

A késői kezdés ellenére mindenkit szeretettel várunk június 2-án a IV. Athe Sam! Roma Összművészeti Fesztiválra a Gödör Klubba, ahol 23.30-tól játszunk. A koncertre a belépés INGYENES!

 

 

NEGYEDIK ATHE SAM! – ITT VAGYUNK!

A 2010. évi Athe Sam Fesztivál minden eddiginél színesebb programkínálattal várja a látogatókat.

Idén először érkezik a fesztivál meghívására valódi világsztár, Chico, a legendás Gipsy Kings alapítója és frontembere, társzerzője olyan világhírű slágereknek, mint a „Bamboleo”, „Djobi,Djobi” és a „Ben Ben Maria”. Chico, alias Djeloul Bouchikhi az UNESCO békekövete 14 év után újra fellép Magyarországon, zenekarával, a Chico & The Gypsies (ES/ Rumba Catalana)-zel!

A fesztivált idén is különleges produkció nyitja meg: a Varga Gusztáv írta és rendezte roma musical a Roma Legenda a Kalyi Jag együttes előadásában. Irodalmi programunk izgalmas újdonsága az első Athe S(l)am. A hagyományosan társadalmi érzékenységgel megírt és a szerző által előadott „poetry slam” műfaján csavartunk egyet: az irodalmi est szerző-előadói az ország különböző pontjairól érkezett diákok lesznek, akik a „Ha én nem lennék roma – ha én roma lennék” témára írt műveiket mutatják be a közönségnek.

 

A zenei és kulturális programok mellett „jövőbelátó” politikusokkal beszélgetünk az elkövetkezendő négy év cigánypolitikájáról (Jövőbelátók beszélgetnek a cigánykérdésről II.), tematikus programok keretében foglalkozunk a romák társadalmi integrációjához elengedhetetlen foglalkoztatási ( Modellértékű projektek bemutatása) és oktatási (Romák helyzete az oktatásban: minta-tanóra és oktatáspolitika) kérdésekkel, valamint továbbra is igyekszünk hozzájárulni a különböző roma fiatal értelmiségi csoportok közötti tartalmas párbeszédhez (Találkozások).

Felvettük a kapcsolatot több hazai és külföldi, roma kultúrával is foglalkozó összművészeti fesztivállal. A legszorosabb együttműködés a Bánki-tó fesztivállal jött létre; a közösen szervezett műhelymunkákkal, koncertekkel, irodalmi produkciókkal, filmvetítésekkel és kiállításokkal a toleranciáról, sokféleségről, emberi méltóságról gondolkodás folyamatosságához igyekszünk hozzájárulni. 

És mindez csak ízelítő. A fenti programok mellett még számos kiváló koncert, táncház, film, színházi produkció, kiállítás és szemet, szájat, fület gyönyörködtető vásár lesz.

 

 

 

Itt vagyunk – legyen itt Ön is!

  

Forrás:Athe Sam!!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: budapest koncert fesztival godor beshodrom

A bejegyzés trackback címe:

https://beshodrom.blog.hu/api/trackback/id/tr592049738

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gödör klub 2010.11.06. 16:39:42

Helyszín: 1051 Bp., Erzsébet tér Látogatás: 2010. szeptember 1. 18:20-20:30 > Az igazi neve Erzsébet téri Kulturális Központ és Park! Amolyan zseb Central Park, vagy mi. Adatlap Elé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása