HTML

Besh o droM

A Besh o droM zenekar hivatalos blogja

Elérhetőségek

Facebook

Koncertek

Nincs megjeleníthető elem

Indafotó képek

Twitter

Friss topikok

Linkblog

Újjáéled az egykori pesti szórakozónegyed

2010.05.15. 02:45 beshodrom

Egész júniusban bulizik a józsefvárosi Palotanegyed. Ezalól mi sem vagyunk kivételek. Június 6-án vasárnap 20.30-tól Pollack Mihály téren Besh o droM koncert (Vendégünk: David Yengibarian)
 
 
 

A történelmi Józsefváros eddig méltatlanul elfeledett, műemléki palotákban gazdag kulturális negyede, a Palotanegyed. A városrész egykor a polgáriasodó Pest közkedvelt kulturális és szórakozó-negyede volt, de ma is a főváros kulturális és felsőoktatási intézményekben leggazdagabb, mély történelmi tradíciókkal rendelkező területe. A Józsefvárosi Önkormányzat ezt a kivételes adottságot szeretné – az itt található intézményekkel és egyetemekkel szorosan együttműködve - kiaknázni a most indított Európa Belvárosa Programban.

A program számos rendezvényt ölel fel a nyártól őszig tartó időszakban: Antikvár Könyvpiac, utcabál, koncertek, Világtáncfesztivál, Tudományfesztivál, Muzsikáló udvar, Népmese nap és Erkel kiállítás is frissítik a kerület kulturális pezsgését. A helyszínek: a Szabó Ervin Könyvtár (Wenckheim Palota), a Kossuth Klub (Hadik-palota), a Nemzeti Múzeum, a Magyar Építőművészek Székháza (Almásy-palota), a romantikus Gólyavár a Trefort-kertben, a Casa de la Música, és a Festetics-palota, ma Andrássy Egyetem.

Józsefváros kiemelt rendezvénye a Palotanegyed Fesztivál. Június 4. és 6. között öt köztéri helyszínen (Krúdy Gyula utca, Gutenberg tér, Mikszáth tér, Lőrinc Pap tér), igényes szórakoztatató programok várják a kikapcsolódni vágyókat a szervezők. Minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Lesznek kézműves foglalkozások, különleges társasjátékok, egészség tanácsadás, irodalmi beszélgetések, gólyalábasok, színházi előadások és koncertek.
Fellép többek között Palya Bea, a Ghymes, Halász Judit, Berecz András, Szalóki Ági és a Besh o droM.


Forrás: KultúrPart

Szólj hozzá!

Címkék: koncert press palotanegyed beshodrom kulturpart

A bejegyzés trackback címe:

https://beshodrom.blog.hu/api/trackback/id/tr282004293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása