HTML

Besh o droM

A Besh o droM zenekar hivatalos blogja

Elérhetőségek

Facebook

Koncertek

Nincs megjeleníthető elem

Indafotó képek

Twitter

Friss topikok

Linkblog

Press: Világzene itthonról

2010.05.13. 01:33 beshodrom

Újabb válogatáslemez látott napvilágot, amelyen a Besh o droM is szerepel az Ayelet Chen című számmal. Bővebb információ a lemezről

 

Talán nincs még egy olyan, nagy vitát kiváltó szegmense a zenei világnak, mint a Világzene. A világzene fogalma hozzávetőlegesen 2-3 évtizeddel ezelőtt került be a köztudatba.

 

A tagadhatatlanul a mai napig népszerű műfaj esetén a „szakmai harc” középpontjában az autentikus népzenét játszó muzsikusok és a népzenei elemeket tetszés szerint használó (felhasználó) zenészek vitája áll. Az előbbi csoport érvei között többek között a hagyományhoz való hűség szerepel. Míg a másik oldal a népzenét élő szervezetnek tekinti, amelynek alapjellemzője a fejlődés és a megújulás.

Jelen írással nem vállalkozhatunk annak eldöntésére, hogy kinek van igaza a sok éve „aktív” kérdésben. Annál is inkább, hiszen ez egy olyan lemezajánló, ami egy új világzenei albumot mutat be…

 

A Sony kiadó a World Music From Hungary /Világzene Itthonról című album sikerén felbuzdulva elkészítette a folytatást is. A lemez címe csak annyiban változott, hogy a korábbi cím mögé került egy kettes szám. Az albumon felvonuló művészeket látva elmondható, hogy szinte mindenki jelen van aki a hazai világzenei világban jegyzett előadó. A Fonogram Világzenei Díj győztesei – Palya Bea és Szirtes Edina Mókus – mellett még olyan közkedvelt előadóktól hallhatunk felvételeket többek között, mint a Muzsikás, a Besh O Drom, a Balkan Fanatik, Szalóki Ági, a Söndörgő Együttes és a Balogh Kálmán & The Gipsy Cimbalom Band.

 

Ez az album nem csak a világzenével való ismerkedéshez kínál remek lehetőséget, hanem a nyári, utazásos szezon közeledtével különleges ajándék is válhat belőle. Azt hiszem, hogy a zenei ínyencségekre vágyók a világ bármely táján örömmel fogadják ezt a kis szeletkéjét a magyar zenekultúrának. 

 

 

Kiadó: Sony Music
Honlap: www.sonymusic.hu

Czékus Mihály
 
 
 
 
Forrás: Gondola.hu

 

 

1 komment

Címkék: cd sony gondola press beshodrom

A bejegyzés trackback címe:

https://beshodrom.blog.hu/api/trackback/id/tr701998899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása